Report z TrnavyObnova pre mužov I.

Floorball - Trnava

15. december 2014 / Patrik Izakovič

Vytlačiť Vytlačiť
Floorball - Trnava

Aj v školskom roku 2014-2015 ťaháme v poradí už tretiu sezónu rekreačného

floorballu otcov a detí.

Či ju aj dokončíme záleží aj od teba.

Pozývame ťa, príď si vyskúšať tento zaujímavý šport.

 

Hráme hodinku,

každý pondelok počas školského roka

od 17:00 hod.

v telocvični SOŠ polytechnickej

Koniarekova 17, Trnava

 

Štartovné

1 osoba (dieťa/otec) 1 EUR

2 osoby (2 súrodenci, dieťa a otec) 2 EUR

3 a viac osôb (viac početna rodina) 2 EUR

 

Zopár fotiek:

https://picasaweb.google.com/112032829121254443964/20130520Floorball?authuser=0&authkey=Gv1sRgCN-TtKiHqPKk7QE&feat=directlink

 

Hrávame:

1. Fair play v sálovej obuvi s hokejkou a loptičkou na florbal. Doma si nikdy nezabudneme dobrú náladu a chuť popasovať sa so súperom.

2. Od sezóny 2014-2015 brankár povinne používa chránič hlavy-maska, hrude a brucha – vesta, rukavice. Otcovia dohliadnu na bezpodmienečné dodržiavanie tejto podmienky! Deti a otcovia sa môžu v bráne prestriedať. V prípade, že sa nenájde v družstve záujemca o brankársky post, bude hrať družstvo bez brankára.

 

Naše pravidlá florbalu:

A. Spoluhráč aj súper sú tvoji priatelia. Toto pravidlo platí aj pre súrodencov.

B. Voľný úder

  1. Ak dôjde k priestupku vedúcemu k voľnému úderu, uskutoční sa tento v úrovni miesta priestupku z boku ihriska. Súper môže brániť zo vzdialenosti 2m.
  2. Loptička pri voľnom údere musí byť rozohraná hokejkou a zasiahnutá úderom, nie ťahaná či zdvíhaná zápästím.
  3. GÓL PLATÍ, IBA AK BOL DOSIAHNUTÝ Z ÚZEMIA OHRANIČENÉHO ŽLTOU ČIAROU čiara 3BODOV BASKETBALOVÉHO IHRISKA !!! Toto dodatočné pravidlo platí len pre našu skupinu! Zohľadňuje rôzny vek (5-99r), výšku hráčov, zabraňuje strieľať neprimerane silné strely z väčšej vzdialenosti.
  4. Voľný úder z boku ihriska sa vykonáva aj v prípade, že loptička opustí hraciu plochu v mieste striedačky, či pod dreveným obložením telocvične. Voľný úder zahrá hráč, ktorý je v čase ak loptička opustí hraciu plochu k nej najbližšie, resp. ktorý sa k nej vie dostať ako prvý. Súper rešpektuje okamžitú situáciu, s hráčom nesúperí, neblokuje ho. Toto dodatočné pravidlo platí len pre našu skupinu!

 

C. Priestupky trestané voľným úderom

  1. Pokiaľ hráč intenzívne zasiahne, blokuje, zdvihne, alebo kopne do súperovej hokejky. Ak podľa názoru rozhodcu hráč zasiahol loptičku skôr než súperovu hokejku, nie sú učinené žiadne opatrenia.
  2. Ak zdvihne hráč v poli čepeľ hokejky pred zasiahnutím loptičky nad úroveň kolena v náprahu vzad, alebo pri došvihu vpred po údere loptičky. S ohľadom na plynulosť hry rozhodca zohľadní situáciu, vek, výšku, úmysel hráča. Pravidlo platí aj pre falošné údery, kedy hráč bez loptičky iba naznačí strelu.
  3. Ak hrá hráč čepeľou hokejky, alebo nohou nad úrovňou kolien.
  4. Ak vloží hráč svoju hokejku, či nohu medzi súperove nohy.
  5. Ak hráč v poli ovládajúci loptičku alebo v snahe ju získať strká, alebo tlačí súpera inak než ramenom na rameno. Pokiaľ hráč pritlačí, alebo strčí súpera na mantinel, alebo na bránku, narazí, alebo podrazí protihráča. Použije neprimerane hokejku
  6. Ak hráč pri vedení loptičky, či v snahe získať loptičku, alebo lepšie postavenie, nabehne, alebo vrazí do súpera, alebo zabráni súperovi v pohybe zamýšľaným smerom.
  7. Ak kopne hráč v poli loptičku 2x za sebou, bez toho, aby sa medzitým loptička dotkla jeho hokejky, iného hráča či vybavenia iného hráča.
  8. Ak príjme hráč úmyselnú prihrávku nohou od spoluhráča. Úmysel posúdi rozhodca.
  9. Ak hráč v poli bráni brankárovi pri vyhadzovaní.
  10. Ak vyskočí hráč v poli a zastaví tak loptičku. Neplatí ak má 1 nohu na zemi.
  11. Ak bráni hráč úmyselne v hre súperovi, ktorý neovláda loptičku.
  12. Ak hrá, alebo ak zastavuje hráč v poli loptičku v ľahu, alebo v sede. Pravidlo platí hlavne pre oblasť bránkoviska! V bránkovisku môže kľačať, sedieť, ležať len brankár v predpísanom výstroji.
  13. Ak hrá, alebo ak zastavuje hráč v poli loptičku rukou.

D. Trestné strieľanie

  1. Trestné strieľanie bude nariadené proti družstvu, ktoré sa previnilo priestupkom vedúcim k trestnému strieľaniu. Ide o prípad ak je gólová situácia prerušená, alebo ak je zabránené jej vzniku, pretože brániace sa družstvo spáchalo priestupok vedúci k trestnému strieľaniu. Neprimeraný kontakt, hodená hokejka…Rozhodca posúdi, čo považujeza priestupok, neprimeraný kontakt, prerušujúce gólovú situáciu.
  2. Trestné strieľanie vykonáva hráč pohybom od stredového bodu.
  3.  

E. Lepšie je raz skúsiť ako 100x čítať

Kontakt: Patrik Izakovič

izakovic.patrik@gmail.com

Autor: Patrik Izakovič
Fotografia: Patrik Izakovič
Diskusia (0)
Zatiaľ žiadny komentár
Nový komentár
Pridať príspevok
Registrovať sa môžete TU. Prihlásiť sa môžete TU.
Podobné články

O pomoci, pokore a pýche

18. marec 2013 / OTCaSY - otcovia a synovia

nadácia Polis - Kuffa

V každom dni sme konfrontovaní s novými udalosťami - ktoré tu ešte neboli, a je potrebné na ne reagovať. Ako to robia iní? Ako to robí psychologička Soňa...

Prečo som tu a kam idem?

27. marec 2013 / OTCaSY - otcovia a synovia

stavba

Príhovory, prednášky či kázne Maroša Kuffu - farára zo Žakoviec už mnohí poznáme. Často v nich hovorí o ceste k zmyslu života, o...

Ako vznikli OTCaSY

22. január 2014 / OTCaSY - otcovia a synovia

Ako vznikli OTCaSY

Sme skupina otcov (autori myšlienky OTCaSY) ktorí majú synov vo veku do 15 rokov. Ako naši synovia rástli, uvažovali sme čo potrebujú (zo strany otca) aby dozreli v mužov...

Torta nakreslená do cementu

27. január 2014 / OTCaSY - otcovia a synovia

Torta nakreslená do cementu

So skupinkou mužov rôzneho veku sme sa viezli na korbe auta s cementom, ktorý sme boli zobrať vo fabrike. Jeden z nich, asi štyridsiatnik, sa pochválil, že má dievča. Keď som ho...

N