SpäťÚvod / Články / Naše projekty / OTCaSY - otcovia a synovia / DRAKOBIJEC – kniha a hra
Druhý otcovsko – synovský táborRodina, rituály, komunita OTCASY (rozhovor)

DRAKOBIJEC – kniha a hra

2. september 2018 / Juraj Hajkovský

Vytlačiť Vytlačiť
DRAKOBIJEC – kniha a hra

KNIHA: DRAKOBIJEC – moja cesta

Príbeh DRAKOBIJCA má za cieľ motivovať čitateľa (vo veku 9 – 13 rokov) aby slobodne vykročil na svoju vlastnú cestu kde môže získavať schopnosti / čnosti podobne ako hrdina v príbehu. Hlavným hrdinom knihy je chlapec Artúr, ktorý bojuje proti zlu tým, že sa zdokonaľuje v dobrom. Zdokonaľuje sa v čnostiach.

Ak si chcete knihu KÚPIŤ, môžete tak urobiť napríklad TU.

Ak  si chcete prečítať viac RECENZIÍ ku knihe, nájdete ich TU.

Všetky články k tomuto projektu nájdete TU.

 

Tvorcovia knihy dobre poznajú vnútro chlapcov a text im ušili na mieru. Publikácia je aj takým malým návodom pre rodičov, najmä otcov, ako zaujať postoj, aby sa z ich chlapčekov stali chlapi. Gratulujem a vrele odporúčam. A hádam si to ešte opäť prečítam. Pre istotu zopárkrát.

Jozef Luscoň, salezián

Musím povedať, že knižku som prečítal rýchlejšie, ako som predpokladal. Som za ňu vďačný. Pred päťdesiatimi rokmi som ako školák hľadal odpovede na veľa podobných otázok. Vtedy som niečo také veľmi potreboval. Tak, ako určite aj dnes potrebujú mnohé, mnohé deti. Preto - dajte im ju! Účinok tejto knižky naisto poznáte na svojich deťoch aj na sebe. Gratulujem a ďakujem autorom.

dedko deviatich vnúčat

Objednal som synovi Martinovi (9 rokov) knihu Drakobijec a je ňou nadšený. Čítame ju spolu tak, že on mi ju číta a ja počúvam a debatíme spolu. Je to neskutočne nádherný a užitočný čas. Zatiaľ sme ešte žiadneho reálneho draka, resp. jeho hlavy nezoťali, ale určite aj k tomu raz dôjde. :) Veľká vďaka za takú super knihu.

Ivan a Martin

mama: „Tak čo? Kto vyhral?"
Oliver (9 rokov.): „Mami, to nie je také jednoduché, to musíš bojovať stále."
 

 

 

HRA : DRAKOBIJEC – tvoja cesta

Hra Drakobijec – tvoja cesta nadväzuje na knihu Drakobijec – moja cesta. Pozýva jej čitateľa – budúceho hráča, aby na vlastnej koži zažil podobné dobrodružstvá, ktoré zažíval knižný hrdina Artúr.

Hra je iniciačná – prechodová a plná rituálov. Pozýva Hráča, spolu so starším Sprievodcom… aby spoločne trénovali čnosti, bojovali proti drakovi a získavali trofeje – dračie zuby.

 

Úspešný hráč sa stáva Drakobijcom, neskôr Majstrom Drakobijcov. Hráč bude ku hre potrebovať Sprievodcu, ktorý mu pomôže na ceste za majstrovstvom.

Ak si chcete hru KÚPIŤ, môžete tak urobiť napríklad TU.

Všetky články k tomuto projektu nájdete TU.

Autor: Juraj Hajkovský
Diskusia (0)
Zatiaľ žiadny komentár
Nový komentár
Pridať príspevok
Registrovať sa môžete TU. Prihlásiť sa môžete TU.
Podobné články

O pomoci, pokore a pýche

18. marec 2013 / OTCaSY - otcovia a synovia

nadácia Polis - Kuffa

V každom dni sme konfrontovaní s novými udalosťami - ktoré tu ešte neboli, a je potrebné na ne reagovať. Ako to robia iní? Ako to robí psychologička Soňa...

Prečo som tu a kam idem?

27. marec 2013 / OTCaSY - otcovia a synovia

stavba

Príhovory, prednášky či kázne Maroša Kuffu - farára zo Žakoviec už mnohí poznáme. Často v nich hovorí o ceste k zmyslu života, o...

Ako vznikli OTCaSY

22. január 2014 / OTCaSY - otcovia a synovia

Ako vznikli OTCaSY

Sme skupina otcov (autori myšlienky OTCaSY) ktorí majú synov vo veku do 15 rokov. Ako naši synovia rástli, uvažovali sme čo potrebujú (zo strany otca) aby dozreli v mužov...

Torta nakreslená do cementu

27. január 2014 / OTCaSY - otcovia a synovia

Torta nakreslená do cementu

So skupinkou mužov rôzneho veku sme sa viezli na korbe auta s cementom, ktorý sme boli zobrať vo fabrike. Jeden z nich, asi štyridsiatnik, sa pochválil, že má dievča. Keď som ho...

N