SpäťÚvod / Články / Aktuality / z domova... / Slovensko povedalo po rokoch "áno" životu
Napísali o nás...Mal by byť kresťan za zákaz interrupcií?

Slovensko povedalo po rokoch "áno" životu

21. február 2014 / admin

Vytlačiť Vytlačiť

Prezident Slovenskej republiky dnes podpísal novelu zákona o zdravotnej starostlivosti, ktorou sa zlepšuje informovanosť žien pred umelým potratom, a tým umožnil jej zavedenie do praxe.

Od roku 1986 (kedy bol prijatý súčasný zákon o umelých potratoch) ide o prvú a jedinú zmenu zákonov v tejto oblasti k lepšiemu. Ženy vďaka tejto zmene dostanú šancu na pravdivé informácie, dozvedia sa o možnostiach riešiť problém inak ako potratom, rodičia neplnoletých dievčat dostanú možnosť vyjadriť sa, či s potratom ich dcéry súhlasia. Toto všetko celkom iste pomôže zachrániť veľa nenarodených životov a predísť mnohým osobným tragédiám zúfalých žien a dievčat.

Sme preto hrdí, že Vám môžeme povedať, že sme pri zrode tejto novely stáli od samého začiatku a vytrvali sme až do konca. To všetko vďaka Vašej doterajšej podpore!

Začalo sa to v marci 2007, kedy sme všetkým poslancom zaslali výzvu na prijatie týchto troch zmien. Po prvom neúspešnom pokuse v roku 2008 prišiel druhý pokus. Nechceli sme nič nechať na náhode, a preto sme písali stanoviská, lobovali sme, presviedčali sme. Oplatilo sa a poslanci schválili nový zákon, na ktorý Slovensko dlho čakalo.

Zázraky sa naozaj dejú, ale niekedy im treba trochu pomôcť. Ak chceme aj ďalej zlepšovať legislatívu, ponúkať konkrétnu pomoc a šíriť osvetu, sme presvedčení, že to musíme robiť s nadšením a profesionálne. Naši oponenti sú dobre organizovaní a vždy dobre pripravení. Ak chceme uspieť, ak chceme ponúknuť kvalitné analýzy a návrhy, ak chceme niekoho presvedčiť a niekomu reálne pomôcť, musíme to robiť profesionálne. A práve tu je ponuka pre Vás!

Fórum života potrebuje Vašu finančnú podporu, aby sme sa mohli plne venovať svojej práci a robiť ju kvalitne. Každá podpora je pre nás veľmi vzácna, pretože vďaka nej môžeme venovať náš čas práci v prospech ochrany života a tradičnej rodiny. Staňte sa našim podporovateľom a pošlite nám finančný príspevok na činnosť Fóra života na číslo účtu 0422874576/0900!

Aj Vaša finančná pomoc môže byť spôsob, ako sa zúčastniť na podobných zázrakoch. Veríme, že to pre mnohých z Vás bude lákavá ponuka.

S úctou,

Marek Michalčík

Výkonný riaditeľ Fóra života
 

Autor: admin
Zdroj: www.forumzivota.sk/
Diskusia (0)
Zatiaľ žiadny komentár
Nový komentár
Pridať príspevok
Registrovať sa môžete TU. Prihlásiť sa môžete TU.
Podobné články

Manželstvo ako dar

6. marec 2014 / z domova...

Manželstvo ako dar

Čo hovoria účastníci posledného realizovaného víkendu pre bezdetných manželov? Ahojte priatelia, spolu s manželom sme sa zúčastnili víkendu na...

Ako zaujať?

4. február 2013 / z domova...

Ako zaujať?

"Neviem ako, ale podarilo sa mu zaujať moju pozornosť." Hovorí chlapec, ktorý sa v roku 1858 stretol s Jánom Boscom, a ktorého život sa odvtedy úplne zmenil. Don...

Tehlička pre deti v Južnom Sudáne (2017)

28. február 2017 / z domova...

Tehlička pre deti v Južnom Sudáne (2017)

Dvanásty ročník zbierky TEHLIČKA, organizuje SAVIO, 28. 2. - 31. 7. 2017 Južný Sudán ... ozbrojené strety, ktoré začali v roku 2013 doposiaľ zanechali...

Vynálezy

25. september 2013 / z domova...

Vynálezy

Festival vedy – Noc výskumníkov sa uskutočnil 27. septembra 2013 a už po siedmykrát priblížil slovenskej verejnosti tie najzaujímavejšie výsledky slovenskej vedy...

N