SpäťÚvod / Články / Aktuality / z domova... / Festival Lumen už dnes v Trnave
Deň rodiny v BB (2016)Prezentácia novej knihy KOMPAS

Festival Lumen už dnes v Trnave

3. jún 2016 / tím festivalu LUMEN

Vytlačiť Vytlačiť
Festival Lumen už dnes v Trnave

Historické centrum Trnavy tento víkend prvíta tisícky mladých ľudí.  Festival Lumen je jedinečný nielen programovou štruktúrou, ale aj tým, že jeho priebeh zabezpečuje viac ako 250 dobrovoľníkov.

24. ročník Festivalu Lumen s výnimočný prívlastkom ,,City music festival“ ponúkne kvalitnú hudbu a multižánrový program na viacerých miestach v historickom centre mesta. Trnava privíta počas dvoch dní tisícky návštevníkov z celého Slovenska. Lákadlom sú najlepšie slovenské a vynikajúce zahraničné gospelové kapely.

V porovnaní s predošlým ročníkom budú na Trojičnom námestí vystupovať kapely v oba dni - v piatok aj v sobotu zdarma.

Program hlavného pódia ponúkne koncerty slovenských formácií Spektrum (SK), The Elements (SK) a Hudba z Marsu (SK), zo zahraničných kapiel koncerty odohrajú Warum Lila (GER), Daniel Levi (EST), Twelve 24 (UK) a Newday Worship (UK).  Program zdarma dopĺňa prednáška Mariána Kuffu v Mestskej športovej hale a prednášky a workshopy počas sobotňajšieho predpoludnia. Kapela Good Weather Forecast pár hodín pred koncertom svoje vystúpenie zrušila, organizátori momentálne riešia náhradný program.

Organizátori mysleli aj na rodiny s deťmi a pripravili okrem detského kútika na Radničnom nádvorí aj divadielka pre deti.

Sprievodný programv tzv. XL zóne ponúka talkshow Mariána Čekovského ČEKY POINT, diskusiu s vojnovým fotografom Jánom Husárom, koncerty Godzone a Janais, tanečné divadlo ATak, improvizačné zoskupenie 3T a tanečný workshop s Dominikou Mirgovou a VIP CREW.

Festival sa tento rok nesie v znamení motta enJOY!, ktoré pozýva účastníkov užiť si festival plný priateľských stretnutí a skvelej atmosféry. Zaujímavosťou festivalu je, že celá jeho príprava aj organizácia priamo na mieste je zabezpečovaná tímom dobrovoľníkov, ktorí festival pripravujú bez nároku na odmenu.

Autor: tím festivalu LUMEN
Fotografia: www.facebook.com/festival.lumen/
Zdroj: www.fln.sk/2016/
Diskusia (0)
Zatiaľ žiadny komentár
Nový komentár
Pridať príspevok
Registrovať sa môžete TU. Prihlásiť sa môžete TU.
Podobné články

Manželstvo ako dar

6. marec 2014 / z domova...

Manželstvo ako dar

Čo hovoria účastníci posledného realizovaného víkendu pre bezdetných manželov? Ahojte priatelia, spolu s manželom sme sa zúčastnili víkendu na...

Ako zaujať?

4. február 2013 / z domova...

Ako zaujať?

"Neviem ako, ale podarilo sa mu zaujať moju pozornosť." Hovorí chlapec, ktorý sa v roku 1858 stretol s Jánom Boscom, a ktorého život sa odvtedy úplne zmenil. Don...

Tehlička pre deti v Južnom Sudáne (2017)

28. február 2017 / z domova...

Tehlička pre deti v Južnom Sudáne (2017)

Dvanásty ročník zbierky TEHLIČKA, organizuje SAVIO, 28. 2. - 31. 7. 2017 Južný Sudán ... ozbrojené strety, ktoré začali v roku 2013 doposiaľ zanechali...

Vynálezy

25. september 2013 / z domova...

Vynálezy

Festival vedy – Noc výskumníkov sa uskutočnil 27. septembra 2013 a už po siedmykrát priblížil slovenskej verejnosti tie najzaujímavejšie výsledky slovenskej vedy...

N