SpäťÚvod / Články / Rodina ... / blogy zo života... / Byť či nebyť Charlie ?!?!
Vertikála a horizontála v komunikácii

Byť či nebyť Charlie ?!?!

14. január 2015 / Marek Domes

Vytlačiť Vytlačiť
Byť či nebyť Charlie ?!?!

Smutné udalosti v Paríži spustili oprávnenú vlnu protestov.

Je mi úplne jasné čo má heslo symbolizovať a plne súhlasím z rešpektovaním slobody slova, no sloboda môcť hovoriť čo chcem neznamená že mám hovoriť čo mi napadne.

Pri zachovaní všetkej slobody slova by mala byť zachovaná dôstojnosť človeka, náboženstva, povolania, zamestnania a to sa dá iba vzájomným sa rešpektovaním.

Nevadí mi, že s mojou vierou, názorom, alebo spôsobom akým vykonávam prácu niekto nesúhlasí ba dokonca si z neho robí srandu. Vadí mi, ak môj spôsob života (ktorý vedome nikomu neubližuje), niekto bezcharakterne zosmiešňuje a napáda.

Myslím si, že nielen Charlie, ale aj iní karikaturisti, humoristi, žurnalisti  a bohužiaľ aj mi všetci túto čiaru často prekračujeme.

Nechcem byť, ani Charlie ani nikto iný.

Chcem byť JA - slobodný, veriaci, pracujúci, milujúci, rešpektujúci, milovaný a rešpektovaný.

 


 

Na parížsku redakciu týždenníka Charlie Hebdo 7. januára 2015 zaútočili bratia Kouachiovci, ktorí prišli pomstiť provokačné protiislamské karikatúry, ktoré týždenník pravidelne publikoval. O život pripravili 12 ľudí.

Joachim Roncim, ktorý býva 5 minút od miesta kde teroristi chladnokrvne pozabíjali členov redakcie Charlie Hebdo, prišiel s myšlienkou vzdať tvorcom magazínu hold jednoduchým sloganom  "Je Suis Charlie". Tento odkaz zdieľalo prostredníctvom sociálnych sietí viac ako 50 miliónov ľudí.

Zároveň však mnohí nepodľahli tejto masovej emócii a s odvahou prezentovali odlišný názor, napríklad: Tomáš Halík alebo Daniel Pastirčák.

Autor: Marek Domes
Fotografia: archív ZAOSTRI a www.cognoscenti.wbur.org
Diskusia (0)
Zatiaľ žiadny komentár
Nový komentár
Pridať príspevok
Registrovať sa môžete TU. Prihlásiť sa môžete TU.
Podobné články

Tajomné územia v rodine

27. marec 2014 / blogy zo života...

Tajomné územia v rodine

Keď som sa vydávala, ani by mi nenapadlo, že budem raz mamou veľkej rodiny. Bola som nemožná, nevedela som urobiť ani praženicu, vyschli mi aj kaktusy a organizácia času bola vyslovene mojou...

Vertikála a horizontála v komunikácii

5. máj 2014 / blogy zo života...

Vertikála a horizontála v komunikácii

Mám rada chvíle, keď s deťmi chodím pešibusom. Som nešofér, aj kočík dokážem ovládať len pri plnom sústredení, preto sú nohy...

N