SpäťÚvod / Články / Naše projekty / OTCaSY - otcovia a synovia / Začali sme svoj boj s Drakom
Otec & Syn - júl 2015Otcovské rany

Začali sme svoj boj s Drakom

26. apríl 2015 / Ivan z Považskej Bystrice

Vytlačiť Vytlačiť
Začali sme svoj boj s Drakom

V poslednom čase som si uvedomil, aký vzácny je čas strávený s mojimi deťmi. Pre mňa i pre ne.

Prednedávnom som “objavil” stránku otcasy.sk a zistil som, že mi ponúka námet, ktorý hľadám. Syn Martinko bude mať čoskoro 12 rokov, boríme sa spolu ťažkosťami, ktoré prežíval i Artúr, a DRAKOBIJEC nás oboch zaujal.

S mladým mužom Jakubom, ktorý zatiaľ síce nemá vlastných synov, ale zato má dobré nápady a dar komunikácie s mladými mužmi sme dohodli termín a základnú líniu. Dať dohromady skupinu otcov, ktorí by chceli so synmi niečo podniknúť, bolo trochu ťažšie, ale aj to sa podarilo. V piatok 17. apríla 2015 sme sa stretli na omši v Pruskom, aby sme následný čas do nedeľného rána strávili na chate Dúžavy pod Vršatcom.

Traja otcovia so synmi: Igor s Matejom, Roman s Romanom, Ivan s Martinom, štvrtý ich rovesník Jakub, ktorého otec sa pre chorobu nemohol zúčastniť, dvaja mladí dvadsaťroční muži Aďo a Krištof, ktorí tiež vyjadrili chuť zažiť chlapské spoločenstvo a pobiť sa s Drakom, a Jakub.

Prvý večer sme romanticky za svetla horiacich pochodní na zrúcanine hradu Vršatec zapálili oheň, opiekli slaninu a motivovali sa úvodnou kapitolou DRAKOBIJCA.

V sobotu bolo síce chladno a veterno, ale ranné slnko nás napriek tomu pozvalo do dobrodružstva výnimočného dňa: vzájomnej chlapskej spoločnosti. Objavovali sme okolie Vršatského brala a pritom bojovali s medveďom i požiarom, zdolali sme miestny “Everest” – kopec Chmeľovú –  s krásnymi výhľadmi na Biele Karpaty, Javorníky, Strážovské vrchy i Považský Inovec. Mladí chalani pripravili na ohni pre všetkých v kotlíku obed, a po ceste späť sme v blahodarnom tichu vnímali okolitú prírodu i svoje sny.

Popoludní boli streľby zo vzduchovky a kuše, diviak na terči dostal niekoľko zásahov a potom sme “z neho ” zase my otcovia pripravili tiež na ohni vynikajúci guláš. Pre viacerých z nás bolo varenie na ohni, guláš, či ostré streľby novým zážitkom. V chlade sme sa pri čakaní na dovarenie guláša zohriali futbalom, čo ocenili viacerí futbalisti medzi nami.

Oheň v krbe bol večer svedkom čítania o prvom stretnutí Artúra s Drakom a o jeho odhodlaní bojovať a hľadať. My desiati sme tiež vyjadrili túžbu zmeniť pozitívne svoje životy a pridali sme sa k Artúrovi.

A keďže ešte ostalo trochu slaniny, deň sme zavŕšili záverečným nočným opekaním.

V nedeľné ráno ostal čas na nenáhlivú rozlúčku a návrat k našim rodinám, kam sme priviezli radosť a nadšenie mladších i starších chalanov.

Ak sa podarí zladiť termín, ešte pred prázdninami by sme sa chceli stretnúť znovu a pozdielať sa navzájom, či sa nám podarilo zabojovať s Drakom v našich životoch.

Začiatok stál za to, odporúčame a tešíme sa na nové dobrodružstvá v našich životoch, ktoré sa nám aj vďaka tomuto víkendu – dúfame – otvárajú.

Autor: Ivan z Považskej Bystrice
Fotografia: Ivan
Diskusia (0)
Zatiaľ žiadny komentár
Nový komentár
Pridať príspevok
Registrovať sa môžete TU. Prihlásiť sa môžete TU.
Podobné články

O pomoci, pokore a pýche

18. marec 2013 / OTCaSY - otcovia a synovia

nadácia Polis - Kuffa

V každom dni sme konfrontovaní s novými udalosťami - ktoré tu ešte neboli, a je potrebné na ne reagovať. Ako to robia iní? Ako to robí psychologička Soňa...

Prečo som tu a kam idem?

27. marec 2013 / OTCaSY - otcovia a synovia

stavba

Príhovory, prednášky či kázne Maroša Kuffu - farára zo Žakoviec už mnohí poznáme. Často v nich hovorí o ceste k zmyslu života, o...

Ako vznikli OTCaSY

22. január 2014 / OTCaSY - otcovia a synovia

Ako vznikli OTCaSY

Sme skupina otcov (autori myšlienky OTCaSY) ktorí majú synov vo veku do 15 rokov. Ako naši synovia rástli, uvažovali sme čo potrebujú (zo strany otca) aby dozreli v mužov...

Torta nakreslená do cementu

27. január 2014 / OTCaSY - otcovia a synovia

Torta nakreslená do cementu

So skupinkou mužov rôzneho veku sme sa viezli na korbe auta s cementom, ktorý sme boli zobrať vo fabrike. Jeden z nich, asi štyridsiatnik, sa pochválil, že má dievča. Keď som ho...

N