Príbeh vzťahu otec a synaprílová VÝZVA pre OTCOV

Povedali o DRAKOBIJCOVI

3. október 2017 / Anastázia Strečková

Vytlačiť Vytlačiť
Kniha pre chlapcov

 

Čítali ste DRAKOBIJCA?

Zbierame spätnú väzbu - pridajte sa ...

Objednávky na knihu TU.

 

21. november 2017, Libuše, Velký Újezd, okres Olomouc

Syn dostal loni na Vánoce knihu Drakobijce. Protože se to velmi líbilo i mě a myslela jsem si, že by mohla existovat právě nějaká hra. Tak jsem klikla na internet a snad bude mít další krásný a smysluplný dárek v podobě hry. 

Syn byl také nadšený knihou a celým příběhem. Děkuji moc za takovou inspiraci a pomoc do života.

 

3. október 2017, Danka, Dolná Krupá

S ľútosťou musím povedať, že až včera som prečítala knižôčku Drakobijec moja cesta. Je to úžasná, krásna kniha, ktorú som zhltla za dve hodinky. Teším sa na ďalšiu :)

 

10. január 2017, Miroslava, portál zachej.sk

Vynikajúca knižka, po jej prečítaní som sa nevedela zbaviť pocitu, že by som ju najradšej rozdávala na ulici, lebo keby si ju prečítalo čo najviac ľudí, svet by bol krajší.

A myslím že rozhodne nie je len pre chlapcov resp. deti, no možno aj viac pre dospelých, hlavne otcov, budúcich otcov (ale aj mamy.:-)), a tých ktorí sa venujú práci s mladými. Keďže katechéza detí a mladých je podľa mňa tá úplne najdôležitejšia...

veľmi ďakujem autorom za tak peknú knižku :-)

 

4. máj 2016, Magdaléna, Bratislava

Dobrý deň, knižky sme dostali dnes a môj syn už po prvých riadkoch bol nadšený  :-)
 

 

1. február 2016, Andrej, portál martinus.sk

Kniha je napísaná pútavo, dobre sa číta a má spád, deti sa ľahko identifikujú s hlavnou postavou, ktorá vo všednom živote nachádza nevšedný boj, ktorý dáva životu hĺbku a zmysel.

Obsahovo pekne pomenúva charakterové pasce zlozvykov a praktickými radami uvádza čitateľa do toho ako sa oslobodiť od lenivosti, lakomstva, závisti a pod. Odporúčam!

 

12. september 2015, Juraj, Banská Bystrica

Pri čítaní Drakobijca som cítil radosť a nadšenie. Pomenoval by som to ako "Moderná Filotea od Františka Saleského".

Myslím že knihu je vhodné použiť na stretkách s chalanmi počas roka, kedy môžu plniť jednotlivé úlohy a získavať jednotlivé zuby.

 

26. august 2015, Števo, Zvolen

Čítam knihu DRAKOBIJEC a je úžasná. Príbeh boja s drakom presne popisuje túžbu chlapca po dobrodružstve a zároveň poukazuje na hlbokú pravdu – vysporiadať sa s drakmi dnešného sveta. Čo je viac, kniha je vhodná aj pre mužov, ktorí bojujú s kažodennými drakmi. Veď v každom mužovi je ukrytý drakobijec.

Výborný a inšpirujúci príbeh. Knihu určite posuniem chlapcom vo zvolenskej Domke.

 

 

13. júl 2015, Jozef, Tomášov

Veľmi sa mi páčila kniha.

 

2. júl 2015, Kaja, Hôrky (pri Žiline)

Maťko (náš 10 r. syn ) robil do školy projekt KNIHA KTORÁ SA MI PÁČI (viď. foto)... a namotal na ňu aj ďalších spolužiakov. Do svojho projektu napísal:

Artúr bol obyčajný chlapec, ktorý túžil zažiť neobyčajné veci. Raz cez prázdniny na humne stretol Pútnika. Ten ukázal Artúrovi ako prekonať výzvy a prekážky s ktorými Artúr bojoval ako s drakom.

Úlohy boli ťažké. Vyžadovali si trpezlivosť a vytrvalosť. Pútnik mu dal zbroj. Za splnenú úlohu dostal dračí zub.

Drak mal sedem hláv. Každá hlava bola zlá vlastnosť, ktorú trebalo odstrániť: lenivosť, obžerstvo, lakomstvo, závisť, hnev, smilstvo, pýcha. V boji s nimi získal a cvičil sa v: činnosti, striedmosti, štedrosti, dobroprajnosti, mierumilovnosti, cudnosti a pokore. 

Pútnik sa stával stále viac vzácnym priateľom Artúra. Na konci boja zistil, že nebojoval sám. Bol s ním stále aj jeho ocko - tiež DRAKOBIJEC.

 

 

25. apríl 2015, Ivan a Martin, Nitra

"Objednal som synovi Martinovi (9r.) knihu Drakobijec a je ňou nadšený. Čítame ju spolu tak, že on mi ju číta a ja počúvam a debatíme spolu. Je to neskutočne nádherný a užitočný čas. Zatiaľ sme ešte žiadneho reálneho draka, resp. jeho hlavy nezoťali ale určite aj k tomu raz dôjde :) Veľká vďaka za tak super knihu."

 

21. apríl 2015, sms od Majky, matky štyroch detí

"Matúško začal knihu čítať v nedeľu poobede a včera poobede (pondelok) ju už dočítal a povedal, že je to super kniha. Neodtrhol sa od nej ... a to náš Matúš je náročný, lebo už prečítal v knižnici takmer všetko jeho veku dostupné. Preto, Marek, ak budeš mať čas, píš ďalej!"

 

13. apríl 2015, Bresto, otec troch synov

"Čakal som podstatne horšie.“

(pozn. redakcie: ako Bresta poznáme tak sme si to vyložili v zmysle: "Je to dobré.")

 

12. apríl 2015, Soňa, maželka autora

„Netušila som že mám takého talentovaného muža. Miestami som bola dojatá.“

 

12. apríl 2015, Oliver (9 r.)

mama: "Tak čo? Kto vyhral?"

Oliver: "Mami, to nie je také jednoduché, to musíš bojovať stále."

 

10. apríl 2015, otec arcibiskup Cyril Vasiľ

„Som rád že taká knižka vznikla. Veľmi sa z toho teším a aj z toho, že má pokračovanie v hre pre otcov a synov gratulujem.“

 

8. apríl 2015, dedko deviatich vnúčat

"Musím povedať, že knižku som prečítal rýchlejšie, ako som predpokladal. Som za ňu vďačný. Pred päťdesiatimi rokmi som ako školák hľadal odpovede na veľa podobných otázok. Vtedy som niečo také veľmi potreboval. Tak, ako určite aj dnes potrebujú mnohé, mnohé deti. Preto - dajte im ju! Účinok tejto knižky určite poznáte na svojich deťoch aj na sebe. Gratulujem a ďakujem autorom."

 

31. marec 2015, Juraj Kovaľ, salezián

  "Je to veľmi povzbudzujúce čítanie a už teraz rozmýšľam, ako sa k ďalším týmto knihám dostať a posunúť ich do niektorých rodín, kde viem, že padne na úrodnú pôdu. Viem si predstaviť urobiť z toho aj duchovné cvičenia pre začiatočníkov.

Super! Poučnejšiu - duchovnú a zároveň pútavú - knižku pre deti som ešte nevidel. S veľkou ľahkosťou výstižne napísaná katechéza."

 

4. marec 2015, Peter Naňo, salezián

Podľa príbehu Artúra pripravovali v minulom školskom roku saleziáni v Žiline duchovné obnovy pre deti. Pre väčšiu interakciu s deťmi salezián Peter Naňo použil dramatizáciu celého príbehu ako sú napr. divadelné scénky. Podkladom boli  najmä kľúčové pasáže, dialógy a Artúrové vnútorné dilemy a boje. Deti tak v diskusii pomáhali Artúrovi rozhodnúť sa v zlomových situáciách. Keďže tieto dilemy im boli zo života blízke, často sa o danom probléme rozprúdila aj živá diskusia.

„Deti výborne reagovali a vedeli sa identifikovať s konkrétnymi situáciami. Počas doobedia sme  v našom oratóriu pripravili duchovnú obnovu podľa knihy Drakobijec a to pre žiakov 5.-7. ročníka ZŠ. Do deja ich uviedla scénka, kde vystupoval Artúr a jeho tajomný sprievodca, ktorý ho pozval do dobrodružstva.

Ďalej mal dej spád a deti museli bojovať so zlým sedemhlavým drakom. Vždy vstúpili do miestnosti, kde bojovali s hlavou draka. Ak súboj vyhrali, pomohli tak Artúrovi rozhodovať sa v zložitých situáciách svojho života, za čo sa im vždy odmenil jedným dračím zubom.

Deti na záver veľmi ľahko spoznali v sedemhlavom drakovi sedem hlavných hriechov, ktoré človeka nečakane napádajú a odniesli si so sebou okrem pekných zážitkov aj silné predsavzatie bojovať aspoň s jedným z nich.“

 

5. február 2015, Jozef Luscoň, salezián

Keď otcovia snívajú, ako pomôcť svojim synom, môžu objaviť funkčný recept.

A keď synovia prezradia svoje sny otcom, čosi dobré sa odohráva v ich duši.

Chcú sa meniť, chcú sa oprieť o tých, ktorí majú viac nažité...

V tejto knihe otcovia dokonca vošli do snov svojich synov a pripomenuli im jeden odveký príbeh. Súboj človeka s drakom. S tým, ktorý je v jeho vnútri. Každý totiž nesie v sebe zranenia od zlého, ale aj balzam od Pútnika. Drak viac reve, Pútnik šepoce. A predsa tento šepot dokáže premôcť rev. Ako? To je tajomstvo tejto knihy, v ktorej cítiť, že autori – otcovia nezabudli na svoje detstvo, že im dobro synov leží na srdci a že tých svojich najdrahších nenechajú napospas divokým trendom dnešnej doby.

Autori previedli chlapcov nezvyčajným dobrodružstvom, pričom hlavným miestom, kde sa to odohráva je ich srdce. Keďže tvorcovia knihy dobre poznajú vnútro chlapcov, text ušili na ich mieru. Publikácia je aj takým malým návodom pre rodičov, najmä otcov, ako zaujať postoj, aby sa z ich chlapčekov stali chlapi. Gratulujem a vrele odporúčam. A hádam si to ešte opäť prečítam. Pre istotu zo pár krát.

 


 

Knihu si môžete zakúpiť aj v našej ŠOPE.

Kúpou podporujete činnosť ZAOSTRI NA RODINU.

Ďakujeme.

 

Autor: Anastázia Strečková
Diskusia (0)
Zatiaľ žiadny komentár
Nový komentár
Pridať príspevok
Registrovať sa môžete TU. Prihlásiť sa môžete TU.
Podobné články

O pomoci, pokore a pýche

18. marec 2013 / OTCaSY - otcovia a synovia

nadácia Polis - Kuffa

V každom dni sme konfrontovaní s novými udalosťami - ktoré tu ešte neboli, a je potrebné na ne reagovať. Ako to robia iní? Ako to robí psychologička Soňa...

Prečo som tu a kam idem?

27. marec 2013 / OTCaSY - otcovia a synovia

stavba

Príhovory, prednášky či kázne Maroša Kuffu - farára zo Žakoviec už mnohí poznáme. Často v nich hovorí o ceste k zmyslu života, o...

Ako vznikli OTCaSY

22. január 2014 / OTCaSY - otcovia a synovia

Ako vznikli OTCaSY

Sme skupina otcov (autori myšlienky OTCaSY) ktorí majú synov vo veku do 15 rokov. Ako naši synovia rástli, uvažovali sme čo potrebujú (zo strany otca) aby dozreli v mužov...

Torta nakreslená do cementu

27. január 2014 / OTCaSY - otcovia a synovia

Torta nakreslená do cementu

So skupinkou mužov rôzneho veku sme sa viezli na korbe auta s cementom, ktorý sme boli zobrať vo fabrike. Jeden z nich, asi štyridsiatnik, sa pochválil, že má dievča. Keď som ho...

N