SpäťÚvod / Články / Aktuality / zo sveta... / Je tu snaha manipulovať a ovládať životy ľudí
200. výročie svadbyBenedikt XVI.: Manželské krízy sú novou šancou

Je tu snaha manipulovať a ovládať životy ľudí

21. február 2014 / admin

Vytlačiť Vytlačiť

Klinika plodnosti v Los Angeles ponúka budúcim rodičom dieťa na objednávku - kompletne s navrhnutým odtieňom pokožky či farbou vlasov - to je príklad vedy, keď nie je v službe dobra, ako konštatuje biskup Elio Sgreccia, emeritný prezident Pápežskej rady pre život.

Povedal v rozhovore pre Rádio Vatikán v súvislosti s činnosťou tohto inštitútu plodnosti, ktorý ponúka budúcim rodičom fyzický výzor dieťaťa na želanie - zelené oči, napríklad, či tmavú pokožku alebo blond vlasy.

Tento proces navrhuje deti v raných etapách ich života a aplikuje technológiu, ktorá sa už použila na zabíjanie detí kvôli selekcii pohlavia, alebo tých, čo mali či by mohli vyvinúť genetické postihnutie a selektuje tie embryá, ktoré vyhovujú vkusu „kupca". Zvyšok sa zničí. Cena tohto procesu je asi $18 000. Inštitút plodnosti tvrdí, že už má asi šesť objednávok na tieto služby.

Biskup Sgreccia zdôraznil, že „toto nie je po prvý raz, čo sa objavujú takéto oznamy, ktoré majú za cieľ zvýšiť počet svojich klientov. V každom prípade je to eticky scestná operácia a zraňuje dôstojnosť pôvodu človeka, pretože je orientovaná na manipuláciu tela, ovláda ho a mení podľa vkusu ľudí."

Biskup pripomenul, že nie je dovolené, aby dieťa, ktoré vyvinulo alebo by mohlo vyvinúť defekty, bolo zabité negatívnou selekciou a tiež nie je dovolené robiť selekciu, ktorá sa riadi iba želaním rodičov.

„Toto je typický príklad vedy, ktorá nie je v službe dobra, ale skôr v službe želaní tých, ktorí si kupujú tieto služby, pretože kto za to nakoniec zaplatí, sú v tomto prípade deti. Ak sa násilne zasiahne do normy stvorenia, ktorá je taká citlivá, mal by v tejto oblasti zasahovať zákon."

Biskup Sgreccia sa ďalej vyjadril, že táto situácia ukazuje na „inštinkt manipulácie, inštinkt, ktorý sme pozorovali v dobách nacizmu „ale iba do istého stupňa, pretože oni nepoznali všetko to, čo je už známe dnes". Tento inštinkt manipulovania, „pokračoval aj po zrušení totalitných režimov".

„Mohlo by sa zdať, že je tu tendencia smerujúca k ovládaniu života ľudí, o čo sa politický absolutizmus vždy usiloval a usiluje," zdôraznil biskup. „Žiaľ, tento typ inštinktu ovládať iných v človeku existuje, ak ho nezbrzdí morálka a zákon a prežíva všetky režimy až do súčasných, ktoré už ani nie sú totalitné."

„Teraz," povedal biskup Sgreccia na záver, „tieto strany už neposlúchajú režim, ktorý chce „bio-politické výsledky", ale skôr „záujmy tých, čo majú peniaze a vrtochy zamerané na zahrávanie sa so životmi iných."

Autor: admin
Diskusia (0)
Zatiaľ žiadny komentár
Nový komentár
Pridať príspevok
Registrovať sa môžete TU. Prihlásiť sa môžete TU.
Podobné články

Skôr z Tour de France k rodine

4. február 2013 / zo sveta...

Skôr z Tour de France k rodine

Švajčiarsky časovkársky špecialista Fabian Cancellara odstúpil z cyklistickej Tour de France a odcestoval do vlasti za svojou tehotnou manželkou. Jeho tím RadioShack si musel bez...

Pieseň na želanie - europoslancom

13. január 2014 / zo sveta...

Pieseň na želanie - europoslancom

„Chcela by som touto pesničkou pozdraviť pánov a panie z Európskeho parlamentu. Tiež tých, ktorí za nimi stoja, s obrovskými balíkmi peňazí...

Miss World 2013: "Sex patrí do manželstva"

23. január 2014 / zo sveta...

Miss World 2013: "Sex patrí do manželstva"

"Som proti interrupciám a verím v manželstvo ako nerozlučné spojenie muža a ženy na celý život." Filipínsky senát prijal rezolúciu, ktorou sa...

Can I Live? (Môžem žiť?)

20. marec 2017 / zo sveta...

Can I Live? (Môžem žiť?)

Spevák Nick Cannon dnes žije vďaka rozhodnutiu svojej mamy ujsť z potratovej kliniky. Jeho pieseň má o to väčšiu výpovednú hodnotu... Nech sa páči, vďaka...

N